Hem & Bygg

Vad är stegljudsnivå?

Funderar du på vad stegljudsnivå är och om det går att dämpa stegljudsnivån? Oftast är det så att stegljud, det är en vanlig orsak till störande ljud i ett rum eller i en hel bostad. När man då talar om stegljudsnivå så är det en ljudnivå som orsakas av stegljud eller av trumlika ljud i ett angränsande utrymme. För att dämpa dessa ljud på ett bra sätt, så gäller det att satsa på stegljudsisolering.

Ett företag som är bra på detta med att dämpa stegljud och andra ljud, det är Aprobo. De har flera bra produkter som är till för att kunna få ner olika ljudnivåer.

Dämpa nivån på stegljuden

När det gäller stegljudsnivå och att dämpa stegljudsnivån så har Aprobo en bra produkt. Det är en decibelmatta. Denna är framtagen för att erbjuda en stor förbättring av stegljudsdämpning och trumljudsisolering.

Aprobo är marknadsledande inom akustiklösningar för golv och bjälklagskonstruktioner. De kan bland annat erbjuda högkvalitativa golvmaterial som är anpassade för miljö- och funktionskrav. Hos dem kan du bland annat hitta:

  • Decibel Concept
  • Art Wood Collection
  • Zealand Collection

Problem med akustiken?

Om du har problem med akustiken, eller med stegljud, så kan det vara värt att ta hjälp av Aprobo. Deras olika lösningar kan hjälpa dig med dina olika problem. När det gäller deras Decibel Concept så innehåller det intressanta lösningar på de flesta akustiska problem som kan förknippas med golv och bjälklagskonstruktioner.  De har även egendesignade textilmattor i ullkvalitet för kontor och offentlig miljö.

Vill du veta mer om detta företags olika lösningar, besök då gärna deras hemsida där du kan läsa mer.