Home » Golfskola med PRO Peter Johansson till Vilamoura 14 nov – 21 nov 2020

Dom Pedro Golf, Vilamouras 5 berömda golfbanor

Victoria – Vilamoura
Mästerskapsbanan Oceanico Victoria är designad av en av golfsportens största legender – Arnold Palmer. Banan var värd för VM 2005 och Portugal Masters spelas här varje år sedan 2007. Strategiska hinder utmanar spelarna över hela spelfältet och det 17: e hålet, signaturhålet, har ett utmanande vattenhinder som gränsar till höger om hålet.

Old Course – Vilamoura
Frank Pennink skapade här en parkbana redan 1969, som nu har byggts om och moderniserats. Banan slingrar sig över en svagt kuperad terräng kantad av fullvuxna pinjeträd och numera finns det ett mycket modernt och trevligt klubbhus där man kan njuta av en god lunch och kall öl efter rundan. Old Course ligger ”vägg i vägg” med de andra Dom Padro Golf banorna Pinhal och Millenium.

Pinhal – Vilamoura
Pinhal var den andra golfbanan som byggdes i Vilamoura, också ritad av Frank Pennick. Banan invigdes 1976 och kännetecknas av böljande parklandskap, kantad av pinjeträd. Under de inledande åren gjordes flera förbättringar på banan, bland annat av Robert Trent Jones Jr som gjorde en del betydande förändringar 1985.

Millennium – Vilamoura
En par 72-bana som öppnades lagom till milleniumskiftet. Det är den välkända golfarkitekten Martin Hawtree som ritade nio nya hål mellan pinjeträden, med lagom stora utmaningar, och slog ihop dem med nio hål från Laguna som då var en 27 hålsbana. De nio hålen från Laguna ritades om och uppgraderades med nya tees, bunkrar och greener för att ge banan dess millenium karaktär.

Laguna – Vilamoura
Laguna skiljer sig en hel del från de andra banorna. Precis som namnet antyder så finns det en hel del vatten att ta med i beräkningarna. På inte mindre än 11 hål finns det strategiska vattenhinder med i spel. Lite väl häftigt kan man tycka, men den upplevs ändå inte som särskilt svårspelad och vattnet ger en väldigt vacker inramning. Det är en ganska öppen bana, inte så mycket träd i vägen, lite av amerikansk design i sin karaktär.

Vilamoura 14 november – 21 november 2020

  • 7 nätter med del i dubbelrum på Vilamoura Dom Pedro
  • Frukostbuffé alla dagar
  • 5 golfrundor på Don Pedro Vilamoura GC
    (Pinhal GC, Millenium GC och Victoria GC)
  • 8 timmars träning med PGA PRO Peter Johansson
  • Fritt inträde till SPA Aquae
  • Transfer Don Pedro Vilamoura – Golfbanorna, t/r
  • Transfer Faro flygplats – Vilamoura, t/r

Pris: 12 645: – per person

 

Tillval
Enkelrumstillägg: 2 300: –

Flyg Köpenhamn – Faro t/r: från 2 600: –

Anmälan: Begränsat antal platser. Anmälan snarast till GolfMartin Travel på mail till viktoria@golfmartintravel.se

GolfMartin Travel står för resegaranti via Kammarkollegiet.

GolfMartin Travel står inte för några kostnader vid eventuella krav på tester eller skyddsutrustning inför eller under er kommande resa med tanke på Covid-19. Vi följer UDs reseråd.