Home » GolfMartin Academy 2 september – 4 september 2020 Ekerum Resort Öland

GolfMartin Academy

2 september – 4 september 2020

Ekerum Resort Öland

Åk med oss på Sverige Academy till Öland!
Den 2 – 4 september bjuder vi in er till välfyllda dagar med golf, träning, spa och god mat på Ekerum Resort Öland som har blivit utsett till Sveriges Bästa Golfhotell fem år i rad på World Golf Awards. Det är en komplett resort med rymliga hotellrum och aktiviteter året runt. Golfbanorna tillhör de absolut bästa i Sverige, och här kan gäster också njuta av lugnet i vårt spa, den goda maten eller av motionsstråken och sportaktiviteterna på området.

De 36 golfhålen ligger integrerade i en komplett resort med stora konferensmöjligheter, matupplevelser och ett brett utbud av aktiviteter såsom spa och konst. Förutom golf erbjuds även hotell, gym, inomhuspool, bastu, relax, spa samt café, restaurang, bar och pizzeria. Dessutom hittar du konsthall, paddeltennis, tennis, spår för löpning, mountainbike mm. Ekerum Resort Öland är helt enkelt något för alla!

Boende
Här upplever vi den vackra naturen, god mat och dryck, spa & fitness, golf på två golfbanor. På Ekerum Resort Öland får man en härlig vistelse med allt inom räckhåll. Vi bor i fina hotell lägenheter som är på hela 55 kvm. Varje lägenhet består av två sovrum, vardagsrum och badrum. Samtliga rum har balkong eller uteplats.

Golf
De två 18-hålsbanorna heter Långe Jan och Långe Erik, där Jans 1:a tee ligger precis vid hotellet. Banorna slingrar sig fram genom en vacker och genuin öländsk natur, med Kalmarsund som vacker bakgrundskuliss. Ekerum har på senare år gjort stora investeringar i banornas utseende för att kunna erbjuda en härlig kombinerad golf- och naturupplevelse för spelarna.

Långe Jan är banan som gjort Ekerum till Världens mest Miljövänliga Golfanläggning såväl 2017 som 2018 i konkurrens med Pinehurst, Gleneagles mfl! Långe Jan har även nominerats som Sveriges Bästa Golfbana och har stått värd för flera SM- och Proffstävlingar på den Nordiska och Svenska touren. Alla trivs på Långe Jan där man oavsett spelhandikapp får flera val under rundan. Känner du dig stark och på gång så väljer du den mer vågade linjen från tee till green. Har du en jobbig dag kan du spela mot de stora landningsytorna, det finns alltid en säkrare väg. Banan kan bli monstruös från svart tee, hela 6800 meter, men skaparna har primärt haft som mål att skapa en spännande golfupplevelse från röd och gul tee

Långe Erik är en klassisk hedbana med tydliga klipplinjer där det glesa och högt svajande gräset och kullar ramar in hålen. Ett flertal vattenhinder och bunkrar gör att variationen på hålen är märkbar. De olika längderna på hålen gör att du får använda de flesta klubborna i bagen. Vinden är ofta en faktor som gör att hela ditt spel får komma till användning. Precis som på Långe Jan trivs alla golfspelare oavsett spelhandikapp.

Träningsområde
På Ekerum får vi utmärkta träningsmöjligheter med driving range och träningsområde. Här finns även uthyrning av vagnar och golfbilar. Säg gärna till vid anmälan om ni önskar hyra elvagn eller golfbil så förbokar vi er beställning.

 

Under dagarna på Ekerum kommer det att bli mycket golf med spel på de två golfbanorna Långe Jan och Långe Erik, samt  två träningstillfällen där fokus ligger på din sving och ditt närspel samt coaching på banan av vår duktiga PGA PRO Martin Johannisson. Vi kommer förutom golf dessutom äta gott och som vanligt bjuder vi er dessutom på den berömda GolfMartin Andan!

Vi ser fram emot ett par roliga och lärorika dagar på Ekerum Resort Öland och de fantastiska golfbanorna!
Hos oss får du alltid en personlig kontakt, förbokade starttider och våra förhoppningar är att du alltid ska känna dig 100% nöjd med din resa.