Home » GolfMartin Academy Mar Menor

GolfMartin Academy Mar Menor

12 – 19 november 2018

Välkommen att boka din plats på årets sista golfskola!

En knapp timme söder om Alicantes flygplats ligger Mar Menor Resort, en anläggning som är designad av Jack Nicklaus. Vi bor i fina tvåsovrumslägenheter på Mar Menor Resort. På området finns också bland annat fyra restauranger, supermarket, Spa-anläggning och utomhuspool. Vi bor alldeles intill veckans ena golfbana Mar Menor GC. Träningsmöjligheterna är utmärkta tack vare en dubbelsidig range och ett extra par 4-hål som enbart används för gruppers närspelsträning.

Under veckan kommer vi att spela på tre av områdets sex golfbanor.

El Valle – Ökenkänslan är påtaglig under en runda på El Valle (par 71), en bana som Jacks son, Gary Nicklaus, är ansvarig för. Två dammar, några små bäckar och en del stora bunkrar utgör tillverkade hinder på denna bana som annars känns väldigt naturlig.

La Torre – Strategi är ett nyckelord när man peggar upp på La Torre-banan. Tre stora dammar spelar en central roll och skapar utslagsgivande golfhål. Här finns 6 par 3-hål vilket är förklaringen till att banan endast har par 68. Korthålen är dock mycket fina, och signaturhålet är det 9:e med vatten hela vägen upp till green. På resterande 12 hål är fairways ganska breda och bunkrarna stora.

Mar Menor – Precis som La Torre är detta en resortbana med golfhål slingrande mellan hus och lägenheter. Inte så vansinnigt långa hål, men taktiskt krävande.

Precis som på alla våra GolfMartin Academy kommer vi varva träning och spel på banan under veckan. Våra PROs, under den här veckan, Martin Johannisson och Anders Thelberg, kommer se till att träningen blir både rolig och lärorik. De som önskar ställer upp i veckans tävlingar och utmanar sina nyfunna vänner. En rolig vecka med träning, tävlingar och utmaningar på banan väntar i Mar Menor.